gevangenis

Advocate uit Enschede verontwaardigd: ze moet broek laten zakken in gevangenis

Advocate Hanneke Fauser
Advocate Hanneke Fauser © RTV Oost
Vrouwelijke advocaten moeten zich in de gevangenis in Zutphen nog steeds uitkleden als bij binnenkomst in het gebouw detectiepoortjes piepen. Advocaten vinden dat niet kunnen en willen dat er een eind aan komt. Een advocatenkantoor gaat het probleem opnieuw aankaarten bij staatssecretaris Dijkhoff van Justitie.
Advocate Hanneke Fauser heeft bij de directie van de gevangenis van Zutphen een klacht ingediend, omdat ze haar broek uit moest trekken toen detectiepoortjes gingen piepen op het moment dat zij er doorheen liep. 

Advocate weigerde en verliet de gevangenis

Fauser weigerde en mocht vervolgens niet naar binnen, waardoor ze uiteindelijk de gevangenis moest verlaten zonder dat ze met haar cliënt had gesproken. 
Volgens de Dienst Justitiële Inrichtingen is wat Fauser is overkomen niet de bedoeling en moet er bij vrouwen een handscanner worden gebruikt als bij detectiepoortjes het alarm afgaat. Daarover is gisteren nog een brief verstuurd aan alle gevangenisdirecteuren. 

Aankaarten bij staatssecretaris

Advocaat Rob Oude Breuil, kantoorgenoot van Hanneke Fauser, neemt het hoog op wat zijn collega is overkomen. Het kantoor gaat het probleem opnieuw aankaarten bij staatssecretaris Dijkhoff, die al maatregelen had aangekondigd naar aanleiding van problemen die vorig jaar speelden. Ook wordt er een klacht ingediend bij de Ombudsman tegen de gevangenis in Zutphen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.