Marc Dullaert

Dullaert wil blijven als waarnemend Kinderombudsman

Kinderombudsman Marc Dullaert
Kinderombudsman Marc Dullaert
Marc Dullaert wil aanblijven als waarnemend Kinderombudsman tot er een opvolger gevonden is. Dat zegt de Deventenaar in een interview met de NOS.Â
"De wet zegt dat er een Kinderombudsman moet zijn en dat dreigt nu weg te vallen. Daarom moet die functie zo snel mogelijk worden ingevuld", zegt Dullaert.

Over eigen schaduw stappen

"De wet zegt ook dat er de mogelijkheid is om een waarnemer te benoemen. Laat mij nou die zes maanden die nodig zijn om een nieuwe Kinderombudsman te vinden als waarnemer die functie vervullen." Dullaert wil er op die manier voor zorgen dat belangrijke zaken doorgaan. 
Het gaat dan onder meer om zaken als de jeugdzorg en opvang van jeugdige asielzoekers. "Laten we over onze eigen schaduw heen stappen en zorgen voor continuïteit. We moeten voorkomen dat ik niet alleen de eerste, maar meteen ook de laatste Kinderombudsman ben", zegt Dullaert tegen de NOS.

Geen herbenoeming

Het is voor het eerst dat de Kinderombudsman reageert op zijn vertrek. Vorige week maakte de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen bekend dat hij Dullaert niet voordraagt voor herbenoeming. Zijn ambtstermijn loopt 1 april af. 
Van Zutphen wil zijn eigen team te willen samenstellen, zodat hij accenten kan leggen op de zaken die hij belangrijk vindt.

Petitie voor behoud Dullaert

Het besluit leidde tot ophef en vragen in de Tweede Kamer. Een petitie voor het aanblijven van Dullaert tienduizenden keren ondertekend.
Dullaert wil niet ingaan op de vraag waarom de Nationale ombudsman hem geen tweede termijn wil. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.