PEC Zwolle

Mokhtar terug bij PEC Zwolle

Youness Mokhtar in actie voor PEC in 2013
Youness Mokhtar in actie voor PEC in 2013
Youness Mokhtar is terug op het oude nest. De 24-jarige aanvaller traint sinds donderdag mee met PEC Zwolle, de club waarbij Mokhtar in het seizoen 2012-2013 één van de smaakmakers was.
De geboren Utrechter zit zonder werkgever, omdat hij onlangs in Saudi-Arabië zijn contract liet ontbinden bij Al-Nassr van trainer Fabio Cannavaro.

Van PEC naar Zwolle

Mokhtar werd opgeleid door PSV, maar debuteerde in het betaald voetbal als huurling bij stadgenoot FC Eindhoven. Hij verhuisde daarna naar PEC Zwolle, waar de Marokkaanse jeugdinternational een transfer verdiende naar FC Twente.
Afgelopen zomer vertrok Mokhtar uit Enschede vanwege de grote financiële problemen van de club. Hij koos voor een lucratief avontuur voor drie jaar in Saudi-Arabië maar dat liep binnen een half jaar uit op een teleurstelling. 

Fit blijven

Voorlopig traint Mokhtar mee in Zwolle om fit te blijven en een officiële terugkeer lonkt. Technisch directeur Gerard Nijkamp wil de aanvaller graag toevoegen aan de selectie van trainer Ron Jans, maar de vraag is of dat gaat lukken.
Mokhtar, die afgelopen maand op het laatste moment afzag van een contract bij de Turkse club Kayserispor, heeft problemen bij de afhandeling van zijn verbintenis met Al-Nassr.

PEC heeft interesse

"We gaan kijken of we hem speelgerechtigd kunnen krijgen", zegt Nijkamp. "Als dat niet lukt, en die optie is reëel, proberen we het voor volgend seizoen. Een speler van zijn kaliber is voor ons altijd interessant."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.