advocaat

Ministerie van Veiligheid en Justitie: uitkleden van advocate is niet de bedoeling

Advocate Hanneke Fauser uit Enschede
Advocate Hanneke Fauser uit Enschede © RTV Oost
Dat advocate Hanneke Fauser zich moest uitkleden bij de gevangenis in Zutphen, is absoluut niet de bedoeling. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie.
Volgens de woordvoerder is net toevallig gisteren een brief naar alle gevangenissen in Nederland gegaan waarin ook staat wat er moet gebeuren als er een vrouw door de detectiepoortjes gaat en het poortje gaat piepen. Er moet bijvoorbeeld dan een handscanner gebruikt worden door een vrouwelijke medewerker van de gevangenis. 
Vorig jaar gebeurde iets soortgelijks bij de gevangenis in Zutphen. Ook toen moest een vrouwelijke advocaat zich uitkleden. De Ombudsman bemoeide zich er toen mee en ook toen zei de staatssecretaris dat dit niet de bedoeling was en dat het niet meer mocht gebeuren. 
Advocaat Oude Breuil van Damsté Advocaten in Enschede, waar Hanneke Fauser ook werkt, neemt het hoog op wat zijn collega is overkomen. Het kantoor gaat het probleem opnieuw aankaarten bij staatssecretaris Dijkhoff. Ook wordt er een klacht ingediend bij de Ombudsman. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.