Oad

'Familie Ter Haar was bereid om 2,5 miljoen euro in redding OAD te investeren'

Julius ter Haar, voormalig topman van Oad, zou nog miljoenen hebben willen investeren
Julius ter Haar, voormalig topman van Oad, zou nog miljoenen hebben willen investeren
De familie Ter Haar was bereid om 2,5 miljoen euro in Oad te investeren om een faillissement van de reisorganisatie in Holten te voorkomen. Dat zegt een woordvoerder van de familie die in hoger beroep gaat in de rechtszaak tegen de Rabobank Â
Ter Haar, voormalig eigenaar van Oad, stelt dat de reisorganisatie failliet ging omdat de Rabobank geen krediet wilde verlenen voor een nieuw seizoen. De familie heeft de bank voor de rechter gedaagd omdat de Rabobank medeverantwoordelijk zou zijn voor het faillissement van Oad, waardoor 1600 man op straat kwam te staan. De rechter deelde die conclusie niet, maar de familie Ter Haar in in hoger beroep gegaan.     

Bank wist van overeenkomst met Twentse investeerders

De Rabobank stelt dat de familie Ter Haar zelf geen investering heeft gedaan om het bedrijf. Volgens de woordvoerder van Ter Haar wist de Rabobank dat de familie daar wel toe bereid was. "Er is in het weekend voorafgaand aan het faillissement een overeenkomst gesloten met Twentse investeerders, waar ook 2,5 miljoen euro van de familie Ter Haar deel van uitmaakte. Die overeenkomst was bekend bij de Rabobank." 
De Rabobank zou de toezegging hebben gedaan dat er voldoende tijd was om de overeenkomst verder uit te werken. Maar de paar dagen respijt is door de afdeling Bijzonder Beheer van de Rabobank vervolgens nooit gegeven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.