TSN

FNV kondigt acties voor TSN aan op spoedbijeenkomst in Amersfoort

Op een spoedbijeenkomst voor werknemers van de Almelose thuiszorgorganisatie TSN heeft vakbond FNV vanavond het dreigende faillissement van TSN aangekondigd. Ook stelde de FNV harde acties bij gemeentehuizen in het vooruitzicht. De gemeenten laten na om TSN te helpen, volgens de FNV.
Op de bijeenkomst voor vakbondsleden in Amersfoort zijn 400 werknemers van TSN aanwezig. Voor hen had de vakbond FNV slecht nieuws. De huidige situatie van het thuiszorgbedrijf is dermate zorgwekkend dat een faillissement onafwendbaar lijkt.

Harde acties in het vooruitzicht

Om TSN te redden zullen de gemeenten die gebruik maken van de diensten van het bedrijf financieel over de brug moeten komen. Om dat te bereiken zijn volgens de vakbond  harde acties nodig.
TSN vroeg eind vorig jaar uitstel van betaling aan. Bij het bedrijf werken 12.000 medewerkers, die ruim 40.000 mensen van zorg voorzien.
Om te voorkomen dat de mensen zonder zorg komen te zitten, werden afspraken gemaakt tussen het Rijk en de gemeenten. Ook stelde staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid geld beschikbaar.

Gemeenten houden zich niet aan de afspraken

Maar volgens vakbond FNV houden gemeenten zich niet aan de gemaakte afspraken en wordt het beschikbare geld vanwege de bureaucratie nog vastgehouden. Staatssecretaris Van Rijn wil daarover nog met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in de slag, maar volgens de FNV duurt het allemaal te lang.
De vakbond praat medewerkers van de thuiszorgorganisatie vanavond in Amersfoort bij over de ontstane situatie. De actiebereidheid onder de leden is groot. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.