Goor

Warme trui voor basisschool Albatros in Goor

Twan Vuurens uit groep 6 van basisschool de Albatros in Goor heeft de warme truienontwerpwedstrijd van de gemeente Hof van Twente gewonnen. Uit handen van wethouder Pieter van Zwanenburg ontving de hele klas een trui met het ontwerp van Twan.
De ontwerpwedstrijd maakt deel uit van het educatieproject Hofpower van Zuiver Hof van Twente over het thema energiebesparing en techniek. Alle basisscholen in de Hof van Twente kunnen meedoen met het project.

Warme truiendag

Vandaag is het warme truiendag. Deze dag is in het leven geroepen om mensen te laten beseffen dat de verwarming 1 graad lager zetten, ruim 6 procent op de energierekening kan schelen. Dus liever een extra warme trui, dan de verwarming hoger.
Als onderdeel van het project werd er een truienontwerpwedstrijd uitgeschreven voor de middenbouw. De klas met het winnende ontwerp kreeg de trui uitgereikt om vandaag op warme truiendag aan te trekken.

Iglo en ijsbeer

Twan Vuurens ontwerp werd gekozen uit vijfhonderd inzendingen. Hij ontwierp een felgroene trui met een iglo en een ijsbeer, een thermometer met de noordpool en een pinguïn. De afbeelding staat symbool voor de opwarming van de aarde en het voorkomen van van CO2-uitstoot.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.