Raalte

Daphne van Vilsteren, toekomstig wereldkampioen kickboksen

"Je moet altijd gefocust blijven. Ook als je denkt dat je gaat winnen kan één rake hoek alles omdraaien." Het is volgens Daphne van Vilsteren uit Zwolle de essentie van kickboksen. Daphne is een groot talent bij de sportschool Tabonon in Zwolle en wordt door haar trainster als toekomstig wereldkampioen getipt.
"Ik ben tijdens wedstrijden enorm gefocust, hoor niks van wat er om me heen gebeurt", zegt de 26-jarige Daphne als ze terugkijkt op haar wedstrijden bij het kickboksgala in Zwolle. Ze heeft er net vier uur fanatieke training opzitten. "In het dagelijks leven werk ik keihard om bijvoorbeeld mijn studie te halen en dat vechtstukje komt terug in de ring. Ik ga desnoods tien keer om m'n bek om te bereiken wat ik wil." 
Afgelopen december liet ze op het kickboksgala van Zwolle zien over veel talent te beschikken. Zoveel zelf, dat de kenners voor haar een grote toekomst zien. Haar trainster, Hanieh Kamran, doet daar nog een schepje bovenop: "Ze kan wereldkampioen worden." Maar zover is het nog niet. Daphne vecht zelf, maar is ook hele dagen druk met onder meer training geven bij de sportschool Tabonon in Zwolle. "Maar over een half jaar begint een traject voor de serieuze carrière, dan ga ik vol voor mijn eigen gevechten. En wereldkampioen? Ik denk zeker dat dat haalbaar is."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.