Strong Sister Run

Veel obstakels, bevroren vingers en spierpijn als nooit tevoren

Zondag 17 januari, de wekker gaat, gordijnen open, en ja hoor….een witte wereld. Beter kan het niet voor de eerste Booty Challange met de RTV Oost Strong Sisters.
Het wordt onze derde training en wij zijn toe aan het echte werk; een obstakel-parcours. Het winterweer zorgt voor en flinke dosis extra beleving want wie in alle vroegte niet heeft gedacht aan handschoenen, moet gewoon met z’n blote handjes in de sneeuw voor het opduw- en kruipwerk.

Op halve kracht

Dan weet je dus meteen waar je aan begonnen bent. Je bent Strongsister of je bent het niet. Vandaag is ook de Overijsselse Sportverkiezing bij RTV Oost met daarbij een live-uitzending. Veel van onze sportieve sisters moeten werken dus we zijn op halve kracht. Maar we gaan d’r voor!
Na een bak koffie steken we ons in de nieuwe roze loopjackjes die we krijgen van onze supercoach Marian. Ook gaan sommigen van ons nog even langs de voetspecialisten van ‘Kievit’ met een blessure of klacht.

De sneeuw in

En dan is het time to go! Buiten gaat de muziek harder. De crew verzamelt zich op de trap en beneden staan zo’n 100 mannen en vrouwen in de sneeuw te popelen om te gaan rennen. De groepen worden omgeroepen en krijgen één van de coaches toegewezen.
De meest gespierde mannen en vrouwen in gevaarlijk zwarte kleding zijn ‘De Competitors’. Een klein tandje minder ‘Going for the kill’, de middenmoters gaan voor ‘Eating Trees’, en wij blijven over met ‘Drinking Mud’ en ‘Staying Alive’.

'Powder girls'

Daar staan we dan in onze spiksplinter nieuwe knalroze jasjes die mooi afsteken tegen de witte sneeuw en strak blauwe lucht, want we zijn van RTV Oost en het beeld wil ook wat… “De powder-girls”…huh? Powder of power? Wat zei hij nou? Het blijkt powder te zijn, het gaat over ons en we hebben de naam blijkbaar ook nog zelf bedacht. Maar amahula, we zijn wel een flink gepeperd powder-team.
We hebben van alles en nog wat in ons midden op sportief gebied. Van collega’s die nu voor het eerst ontdekken wat spierpijn is, tot Karen Eshuis die dit jaar de hele triathlon gaat doen, tot Angelique die door haar enorme lenigheid uitblinkt in de warming up en cooling down. Wij zijn een team, we doen het samen, want dat is de fun van de Strongsisterrun!

Klauteren en iets te hoge rekjes

De groepen verdelen zich over de obstakels. Bij elk obstakel een begeleider die ons eerst flink laat modderen met autobanden, touwlussen, klauternetten, gladde ijzige balken en net iets te hoge rekjes en ons daarna uitlegt hoe het ook makkelijker kan. En elkaar helpen mag, dus met veel kontjes, trekken en duwen aan armen en benen, trotseren we in 1,5 uur alle obstakels.
Af en toe een onbedoelde spagaat van benen die een eigen leven gaan leiden in de touwlussen. En armen die te slap blijken voor touwklimmen, wat vroeger op de kleuterschool toch echt zonder moeite lukte. Tja, veel gestuntel maar het is zooooo leuk! We did it! De zondag kan niet meer stuk.

Pijn is fijn?

Maar dan….maandagochtend loopt onze groeps-app vol met veel ‘HELP’ en ‘AU’. Opstaan lukt niet, en als opstaan met de kiezen op elkaar toch is gelukt, dan wil bukken niet. Zelfs spierpijn in de duim komt voorbij. Dus toch… we zijn “Powder Girls”! Gelukkig hebben we nog tot 3 september om die nare ‘D’ kwijt te raken.
Want we zijn de RTV Oost Strongsisters en ‘power’ hebben we! Dus de volgende Booty Challenge staan we er weer. 14 februari op Valentijnsdag!
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.