ijsbeeldenfestival

IJsbeeldenfestival Zwolle op zoek naar nieuw onderkomen, mogelijk buiten Zwolle

IJsbeeldenfestival Zwolle moet op zoek naar een nieuw onderkomen voor de editie van volgend jaar. De hal waar het festival nu gehouden wordt, wordt gesloopt.Â
"We zijn druk aan het zoeken, maar hebben vooralsnog geen nieuwe plek gevonden," vertelt Marc van Aalst van de organisatie. Wel heeft hij zijn oog laten vallen op een hal van Wärtsilä, maar die hal zou eerst verbouwd moeten worden om plek te bieden aan het festival. 
"Daar moet een heleboel aan gebeuren, er moeten bijvoorbeeld nooddeuren in geplaatst worden. Dat gaat niet zonder slag of stoot," aldus Van Aalst. 
Mogelijk vertrek uit Zwolle
Van Aalst sluit niet uit dat het IJsbeeldenfestival volgend jaar in een andere stad dan Zwolle wordt gehouden. "Plan B is dat we weggaan uit Zwolle. Het liefst zouden we hier blijven, het bevalt ons ontzettend goed hier. Maar we moeten gewoon een plek hebben, we willen doorgaan met het festival."
Als het festival verkast naar een andere stad, dan staat Amsterdam bovenaan het lijstje van Van Aalst. Daar zijn ook al gesprekken gevoerd over een mogelijk nieuw onderkomen. 
"We praten onder andere met Sugar City, dat is halfweg het station," doet Van Aalst uit de doeken. "Maar eigenlijk is het hier ideaal, maar dit gebouw gaat helaas weg."
Binnen twee maand duidelijkheid
Om het festival ook volgend jaar te organiseren, moet het IJsbeeldenfestival binnen twee maanden een nieuw onderdak gevonden hebben. "Daar zijn we nu heel druk mee."
Het festival in Zwolle is dit weekend voor het laatst te bezoeken. Morgen en zondag is het festival in het bijzonder toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Bezoekers kunnen dan namelijk aan de beelden voelen. 
De afgelopen editie trok meer dan 100.000 bezoekers naar de hal in Zwolle. "Dat is waar we op gehoopt hadden," aldus Van Aalst. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.