FC Twente

FC Twente zonder Thesker en met Ede naar sc Heerenveen

FC Twente kan zaterdagavond in en tegen Heerenveen niet beschikken over Stefan Thesker. De Duitse verdediger, die deze winter werd aangetrokken, is ziek.
Hij wordt vervangen door Robbert Schilder. Daartegenover staat wel weer de terugkeer van landgenoot Chinedu Ede. De Duitse flankspeler is hersteld van zijn blessure en zal weer zijn opwachting maken in de basiself. Dat betekent dat Tim Hölscher weer naar de bank wordt verwezen. Verder lijkt trainer René Hake het basisteam intact te laten. 
Nieuwkomer Oskar Zawada, die op de slotdag van de transferperiode op huurbasis overkwam van VfL Wolfsburg, is opgenomen in de selectie van de Enschedeërs. De 20-jarige aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd en in de huurovereenkomst is een optie voor nog een seizoen opgenomen.

Heerenveen

In Friesland gaat FC Twente op jacht naar de eerste uitzege van het seizoen. De geplaagde ploeg uit Enschede, die na vorige week eindelijk weer op een voorlopig veilige vijftiende plek staat, won voor het laatst op vreemde bodem in het Abe Lenstra Stadion. Dat was aan het eind van vorig seizoen. 
René Hake ziet die slechte reeks graag doorbroken worden. "Het is inderdaad al heel lang geleden en het zou zeer welkom zijn als we in uitwedstrijden ook een keer resultaat kunnen halen. Gezien het vertoonde spel in de afgelopen wedstrijden, wordt de kans op een uitoverwinning steeds groter."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.