huisvesting

Twentse gemeenten willen vergunninghouders versneld huisvesten

Sneller een eigen woning voor asielzoekers met verblijfsvergunning
Sneller een eigen woning voor asielzoekers met verblijfsvergunning
Twentse gemeenten willen vergunninghouders, asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen, versneld huisvesten. Bestuurders en medewerkers van gemeenten en de provincie Overijssel hebben dat tijdens de bijeenkomst van de Bestuurlijke Regietafel Opvang Vluchtelingen Twente besloten.
Mensen met een verblijfsvergunning, hebben recht op onderdak. Maar omdat gemeenten vaak een andere aanpak hebben, kan het lang duren voor iemand daadwerkelijk een woning krijgt toegewezen. Daarom gaan de Twentse gemeenten nu samenwerken.
"Samen gaan we kijken hoe we elkaar kunnen versterken en op wat voor manier we dit zo goed en zo snel mogelijk kunnen oppakken", zegt bestuurlijk kartrekker Roland Cornelissen. 

Niet achterover leunen

Overijssel voldoet aan de taakstelling wat betreft het huisvesten van vergunninghouders, maar dat betekent volgens Cornelissen niet dat gemeenten achterover kunnen leunen. "De opgave in Twente is fors. Het aantal vergunninghouders dat een huis nodig heeft, stijgt de aankomende jaren aanzienlijk. We zullen hier anders mee moeten omgaan dan we de afgelopen jaren gewend zijn."
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.