rechtbank

Vier jaar celstraf geëist voor poging doodslag met haltergewicht in Enschede

Rechtspraak
Rechtspraak
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vier jaar gevangenisstraf geëist tegen een 26-jarige man uit Enschede. De man wordt verdacht van een poging tot doodslag op een bekende van hem.
De politie vond op 16 september 2015 het slachtoffer met een hevig bloedende hoofdwond aan in de buurt van het huis van de verdachte. Een getuige gaf aan dat er eerder die avond problemen waren in de woning. Het slachtoffer bleek diverse fracturen en wonden in het gezicht opgelopen te hebben.

'Drank vloeide rijkelijk'

De officier van justitie verdenkt de man ervan het slachtoffer meermalen in het gezicht te hebben geslagen met een haltergewicht van twee kilo. De oud-buurmannen hadden afgesproken in de woning van de verdachte. Tijdens het samenzijn zou de drank rijkelijk gevloeid hebben. Samen zouden ze minstens twee flessen port hebben gedronken.
Volgens het slachtoffer ging de verdachte ineens door het lint, schold hem uit, bespuugde en sloeg hem. Daarna zou hij het haltergewicht hebben gepakt en hem daarmee meerdere keren in het gezicht geslagen hebben.

Vrijspraak voor 25-jarige vrouw

Een 25-jarige vrouw uit Enschede was ook in de woning aanwezig die avond. De officier heeft voor haar vrijspraak gevraagd. Zij was in eerste instantie ook als verdachte aangemerkt, maar de vrouw heeft volgens de officier geen aantoonbare rol in de mishandeling gehad.
"Het slachtoffer heeft veel geluk gehad dat hij uiteindelijk kon ontsnappen en snel naar het ziekenhuis is overgebracht", aldus de officier. Hij eist vier jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf. De rechtbank doet uitspraak over twee weken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.