Raalte

Oud-wethouder Haarman van Raalte eist schadevergoeding van gemeente om stortgataffaire

Stortgat op voormalige boerderij Haarman
Stortgat op voormalige boerderij Haarman © Gemeente Raalte
Oud-wethouder van Raalte Ben Haarman gaat een schadevergoeding eisen van de gemeente. Dat doet hij voor de inkomens- en imagoschade die hij heeft geleden in de zogenoemde stortgataffaire. De advocaat van Haarman heeft dat geschreven in een brief aan de gemeente.
In de brief, die in handen is van Salland Centraal, staat dat Haarman binnen twee weken van de gemeente wil weten of zij erkent aansprakelijk te zijn. Daarna moet een gesprek plaatsvinden om het bedrag van de schadevergoeding te bepalen. 
De advocaat schrijft in de brief dat het voor Haarman praktisch onmogelijk is om nog een (semi)publiek ambt te beoefenen. "Door het handelen van de gemeente blijft aan cliënt het imago kleven van een persoon die de gemeente heeft belazerd door de verkoop van verontreinigde grond waarmee hij bekend moet zijn geweest", laat de advocaat weten.

Niet in cassatie

De gemeente Raalte legde zich woensdag definitief neer bij de uitspraak van Raad van State en besloot niet in cassatie te gaan. De RvS oordeelde dat Haarman niet wist dat op grond een stortgat met asbest lag, toen hij zijn bedrijf in 2006 aan de gemeente Raalte verkocht. 
De schadeclaim van twee ton, die Raalte van Haarman vorderde voor de sanering van het vervuilde terrein, zal de gemeente dus zelf moeten betalen. Evenals de proceskosten die inmiddels in de tienduizenden euro's lopen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.