Carnaval

"Jammer dat zo'n prachtig evenement, op zo'n vervelende manier is onderbroken"

"Het is jammer dat zo'n prachtig evenement waar duizenden mensen volop van genieten, op zo’n vervelende manier is onderbroken en dat daarbij gewonden zijn gevallen." Dat zegt burgemeester Stegers van Tubbergen na het ongeluk met een praalwagen tijdens de carnavalsoptocht.Â
"Dit jaar is er extra veel aandacht besteed aan veiligheid", aldus de burgemeester. Volgens een woordvoerder van de stichting Twentse Verlichte Carnavalsoptocht is er voorafgaand aan de optocht veel overleg geweest met de Veiligheidsregio. Ook heeft de stichting tijdens de bouwperiode een vinger aan de pols gehouden bij verenigingen en waar nodig technische ondersteuning geboden. 
"Je hoopt natuurlijk dat er zich geen incidenten voordoen, maar dat was vanavond helaas wel het geval", aldus de woordvoerder. "Dankzij de goede voorbereidingen en onderlinge afstemming waren politie en brandweer binnen vier minuten op de plaats van het ongeval aanwezig en was de ambulance enkele ogenblikken later ter plekke."
Bij het ongeluk raakten twee vrouwen, beiden 54 jaar oud, en een meisje van 11 gewond. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie zijn de drie niet levensbedreigend gewond geraakt.

Geen prijzen

De betreffende carnavalsvereniging uit Vasse heeft aangegeven vanwege het ongeval niet voor prijzen in aanmerking te willen komen. De 41-jarige chauffeur van de praalwagen heeft een verklaring afgelegd en een bloedproef gedaan. Hij had geen alcohol gedronken. 
Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeluk. De politie meldt dat de praalwagen ook wordt gecontroleerd op technische mankementen. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.