Ben Nijboer

Glasvezel in buitengebieden Salland een stukje dichterbij

Ben Nijboer van SallandGlas hoopt deze zomer al glasvezel in de buitengebieden te kunnen leggen
Ben Nijboer van SallandGlas hoopt deze zomer al glasvezel in de buitengebieden te kunnen leggen
Goed nieuws voor mensen in de buitengebieden van Salland. Wethouders van onder andere de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer hebben een akkoord bereikt met investeringsmaatschappij CIF over de aanleg van glasvezel in die gebieden.Â
"In september zijn wij met CIF in zee gegaan om deze kwestie op gang te krijgen", zegt Ben Nijboer, bestuurslid van SallandGlas en fractievoorzitter van BurgerBelangen Raalte. "Zij willen in de aanleg van glasvezel investeren en sindsdien is het eigenlijk in een stroomversnelling terechtgekomen."

Volle mailbox

De meeste dorpen in Salland zijn al een aantal jaar aangesloten op glasvezel. Maar glasvezel in de buitengebieden is een ander verhaal. Nijboer: "De gemiddelde afstand in de buitengebieden is 150 meter. Het is een flinke klus, ook financieel gezien." Toch stroomt de mailbox van SallandGlas wel vol: "Je moest eens weten hoeveel mailtjes wij binnenkrijgen met verzoeken voor glasvezel en hoelang het nog gaat duren."

Eerst akkoord college

Wacht nog wel even met het verwijderen van de huidige internetkabels. De colleges in Overijssel moeten eerst tot een akkoord komen over deze kwestie. Op 16 februari komt er meer duidelijkheid over de toekomst van glasvezel in de buitengebieden van Salland. Nijboer: "Wij hopen zelf nog voor de zomer met de graafwerkzaamheden te kunnen beginnen."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.