FC Twente

FC Twente boekt bij SC Heerenveen eerste uitzege

FC Twente heeft zaterdagavond de eerste uitzege van het seizoen geboekt. In Friesland zegevierde de ploeg van trainer René Hake met 1-3 bij SC Heerenveen door late treffers van Jerson Cabral en Hakim Ziyech.
SC Heerenveen kwam al vroeg op voorsprong. Binnen een kwartier leidden de Friezen met 1-0 door een goal van Henk Veerman, die optimaal profiteerde van een botsing tussen Nick Marsman en Bruno Uvini. Heerenveen was daarna dicht bij de 2-0, maar Marsman kon een vrije trap van Sam Larsson net op de paal tikken. Aan de andere kant raakte Ziyech ook de paal. Het bleek alvast een waarschuwing voor Heerenveen, want vijf minuten voor rust kopte Uvini uit een voorzet van Ziyech de 1-1 binnen.
Na rust beet FC Twente meer van zich af. De Tukkers werden geholpen door Joost van Aken, die Zakaria El Azzouzi neerlegde. Van Aken moest vertrekken na zijn tweede gele kaart en Heerenveen beëindigde de wedstrijd met tien man. FC Twente profiteerde in de slotfase. Uit een voorzet van Thomas Agyepong tekende Jerson Cabral voor de 1-2. In de extra tijd bepaalde Ziyech de eindstand op 1-3 na een snelle uitbraak. Voor FC Twente is de zege zeer welkom in de degradatiestrijd.
1-3
SC Heerenveen
FC Twente
1-0 Veerman (13)
1-1 Uvini (40)
1-2 Cabral (89)
1-3 Ziyech (90+3)
Arbiter: Higler
Geel: Andersen, Marzo, Schilder
Rood: Van Aken (69/2x geel)
SC Heerenveen: Mulder, Van Anholt, Otigba, Van Aken, Cavlan (Bijker/77), Marzo, Thorsby, Van den Berg, Zeneli (Slagveer/80), Veerman (Te Vrede/83) en Larsson.
FC Twente: Marsman, Ter Avest, Andersen, Uvini, Schilder, Mokotjo, Ziyech, Gutiérrez, Ede (Agyepong/80), El Azzouzi (Zawada/90+4) en Cabral.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.