V&D

CNV over mogelijke overname V&D: "Oog gericht op mensen, niet op pegels"

Vroom & Dreesmann in Hengelo
Vroom & Dreesmann in Hengelo
"Niets is nog zeker. Maar deze overnamekandidaat lijkt vooral het belang van de V&D-werknemers in het vizier te houden." Dat zegt Martijn den Heijer van CNV Vakmensen in reactie op het nieuws dat Cool Investments warenhuis V&D wil overnemen. "Dat is natuurlijk heel gunstig voor de werkgelegenheid van duizenden mensen."
Cool Investments - bekend van de CoolCat-kledingwinkels - hoopt, net als de curatoren, dat de besprekingen snel tot een positief resultaat zullen leiden. V&D heeft ongeveer 8000 medewerkers, van wie 3000 in La Place restaurants.
"Ik heb nog niets concreets gehoord van de curatoren, laat staan van de beoogde nieuwe eigenaar van de warenhuizen", aldus de vakbondsman. "Men meldt mij dat er exclusieve besprekingen gaande zijn en dat er zowel werkgelegenheid als geld voor de schuldeisers blijft in dit faillissement."
Omdat de goedkeuring van banken en vastgoedeigenaren van essentieel belang is voor een overname, hoopt Den Heijer dat ook daar "het oog op mensen en niet op de pegels gericht zal zijn".
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.