Scania Zwolle

Staking voor een betere cao van start bij Scania in Zwolle

Zo'n 50 tot 100 medewerkers van de ochtendploeg van Scania in Zwolle hebben vanmorgen het werk neergelegd om te staken voor een betere cao in de grootmetaal. Het is de vijfde keer dat het bedrijf in Zwolle wordt getroffen door de staking.
Via een sms werden werknemers van Scania opgeroepen mee te doen aan de staking. Ook werden medewerkers aan de poort bij Scania aangesproken vandaag niet aan het werkt te gaan.

Grote geheel

De medewerkers hebben zich verzameld op een boot die in de buurt van de fabriek van Scania ligt. "Ik werd vanmorgen aan de poort aangesproken door een medewerker van de vakbond of ik wilde staken", zegt een medewerker. Hij besloot niet te gaan werken vandaag. 
Het is de vijfde keer dat de medewerker meedoet aan een staking bij Scania, die wat hem betreft niet gericht is tegen het bedrijf. "Het gaat niet om mijn baas, maar om het grote geheel."

Scania weer 'slachtoffer'

Bij een eerdere staking liet een woordvoerder van Scania nog weten het erg jammer te vinden dat de vrachtwagenbouwer opnieuw door de bonden werd uitgekozen als bedrijf om werknemers te laten staken. Scania wist telkens te voorkomen dat de productie stil kwam te liggen. Of de fabriek vanmorgen stilligt is niet duidelijk. 
Dat Scania vaak het 'slachtoffer' is van de stakingsdrang van de bonden is volgens een van de medewerkers die vanmorgen het werk vanmorgen neerlegden, niet zo gek.  "Scania is een grote speler", aldus de medewerker. "Zij kunnen een bijdrage leveren aan de onderhandelingen voor een betere cao. 

Opkomst

Met een opkomst van zo'n 50 tot 100 deelnemers viel de opkomst van de staking overigens een beetje tegen voor de bonden. Vanmiddag wordt gehoopt op een betere opkomst. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.