IJsbeeldenfestival

Citycentrum Zwolle: IJsbeeldenfestival zet Zwolle op de kaart en moet blijven

Het IJsbeeldenfestival moet in Zwolle blijven. Dat zegt voorzitter Peter Pels van Citycentrum Zwolle. Hij vertegenwoordigt ondernemers in de stad.Â
Pels doet er alles aan om het festival in Zwolle te houden. Hij heeft al gesprekken met de gemeente. Ook zijn er overleggen met de horeca.

Economisch belang groot

Volgens Pels is het IJsbeeldenfestival erg belangrijk voor de stad Zwolle. "Bezoekers van het festival gaan na het bezoek aan de ijsbeelden vaak de stad in. Dit jaar zijn er 100.000 bezoekers geweest. Een groot deel van hen is ook in de stad geweest. Veel ondernemers hebben daarvan geprofiteerd". 
Binnen twee maanden moet duidelijk worden waar het IJsbeeldenfestival volgend jaar georganiseerd wordt.

IJsselhallen, Noordereiland, Wärtsilä of... Amsterdam

Vrijdag werd duidelijk dat het onzeker is of dat wel weer in Zwolle is. De hal waarin het festival nu zat, wordt gesloopt. Volgens Peter Pels zijn er wel alternatieven. Zo noemt hij de IJsselhallen en een tent op het Noordereiland. Ook het pand van motorenfabrikant Wärtsilä is in beeld.
Komt Zwolle niet met een goede plek, dan verhuist het IJsbeeldenfestival waarschijnlijk naar Amsterdam. 

Ook Hardenberg geïnteresseerd

De VVD in Zwolle heeft het gemeentebestuur ook opgeroepen om ervoor te zorgen dat het IJsbeeldenfestival volgend jaar weer in Zwolle is. Maar omliggende gemeenten zien het festival ook wel zitten.
D66 in Hardenberg heeft het gemeentebestuur daar juist gevraagd of het geen optie is om het het IJsbeeldenfestival naar Hardenberg te halen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.