La Place

Jumbo mag La Place overnemen

La Place
La Place
Supermarktbedrijf Jumbo mag restaurantketen La Place overnemen uit de failliete boedel van V&D. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in een maandag gepubliceerd besluit.
Jumbo neemt in elk geval de zelfstandige restaurants van La Place over, en is nog in gesprek met de curatoren over de filialen die gevestigd zijn in de warenhuizen van V&D.
Dat is onder meer afhankelijk van de gesprekken die nog lopen met winkelondernemer Roland Kahn (onder meer CoolCat, MS Mode en Sapph). Afgelopen weekeinde werd duidelijk dat hij V&D wil overnemen. 

Gesprek over V&D in eindfase

Volgens de curatoren van V&D zitten de gesprekken met Kahn in de eindfase. De financiering moet echter nog worden geregeld. Ook lopen nog gesprekken met de verhuurders van de winkelpanden.
Zij moeten bereid zijn hun vastgoed aan V&D te blijven verhuren, anders gaat de deal mogelijk niet door. Bij de warenhuisketen staan 5000 banen op het spel. 

Personeel La Place kan grotendeels blijven

Financiële details over de doorstart van La Place zijn niet naar buiten gebracht. Wel heeft Jumbo laten weten dat het overgrote deel van de circa
3000 werknemers bij het bedrijf kan blijven.
Topman Frits van Eerd zei eind vorige maand al dat La Place onder de vleugels van het Brabantse familiebedrijf de ruimte krijgt om te groeien.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.