TSN Thuiszorg

NOS: Buurtzorg wil driekwart van TSN Thuiszorg overnemen

Buurtzorg wil de zorg van TSN grotendeels overnemen
Buurtzorg wil de zorg van TSN grotendeels overnemen
Buurtzorg wil zo'n 75 procent van de werkzaamheden van TSN Thuiszorg overnemen. Dat laat Buurtzorg weten in een voorstel dat vandaag naar gemeenten gestuurd wordt. De NOS heeft het voorstel ingezien.
TSN en Buurtzorg, allebei uit Almelo, zijn al langere tijd in gesprek over een overname nadat TSN eind vorig jaar uitstel van betaling moest aanvragen. Het thuiszorgbedrijf had op dat moment al langere tijd financiële problemen. 
Op dit moment maken 350 gemeenten gebruik van de thuiszorg van TSN. Bij het bedrijf werken 12.000 mensen die zorg leveren aan 40.000 cliënten. 
Directeur Jos de Blok van Buurtzorg laat aan de NOS weten dat het voorstel alleen geldt voor gemeenten die in de ogen van Buurtzorg voldoende betalen voor de zorg die ze afnemen. "Gemeenten die te laag betalen zijn niet meegenomen", zegt De Blok tegen de NOS

Zelfde salaris, zelfde zorgverlener

Buurtzorg geeft aan de intentie te hebben dat cliënten na een doorstart dezelfde thuiszorgmedewerkers houden.
Ook houdt het personeel dat overgaat dezelfde arbeidscontracten met daarin de oorspronkelijke arbeidsvoorwaarden. 

Bewindvoerders steunen plan

De bewindvoerders van TSN zeggen tegen de NOS dat ze achter het plan van Buurtzorg staan. "De organisatie lijkt de beste papieren te hebben om de zorg van TSN onder de best mogelijke condities te continueren."
"Bij alle betrokken belanghebbenden waarmee wij hebben gesproken, zoals VWS, VNG, individuele gemeenten en vakbonden, lijkt ze op het meeste vertrouwen te kunnen rekenen."

Ook zorgen

Toch zijn er ook zorgen. De brancheorganisaties BTN en Actiz zijn bang dat Buurtzorg onder het mom van innovatiegelden staatssteun gaat krijgen om te voorkomen dat cliënten zonder zorg komen te zitten.
Ze vrezen voor oneerlijke concurrentie, schrijft de NOS.

Bedenktijd voor gemeenten

Komende donderdag is er een informatiebijeenkomst waarin Buurtzorg de plannen verder toelicht. De gemeenten hebben twee weken om een beslissing te nemen.
De Blok laat weten dat de gemeenten die nu niet benaderd zijn, alsnog welkom zijn om zich aan te sluiten, als ze toch bereid zijn aan de voorwaarden te voldoen en de tarieven te verhogen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.