IJsbeeldenfestival

IJsbeelden mogen wegsmelten in water rond bedrijventerrein Hanzeland Zwolle

Alle beelden en sneeuwhopen van het IJsbeelden Festival Zwolle zijn vanmorgen gedumpt in het water op bedrijventerrein Hanzeland.
Het festival is afgelopen, de grote vriestent in het NS-loods achter het station wordt ontmanteld en dus moeten de beelden er ook uit. Deze beelden zomaar ergens neerzetten om er nog even van na te genieten tijdens het smelten is te gevaarlijk.
De beelden zijn opgebouwd uit zware ijsblokken die bij temperaturen boven nul graden gemakkelijk afbreken. Met alle risico's van dien. Een laatste plek kregen de restanten in een grote vijver tussen de bedrijfsgebouwen in de wijk Hanzeland.

Toekomst in Zwolle onzeker

Het is nog onzeker of Zwolle het IJsbeelden Festival ook bij de editie van 2017 kan behouden voor de stad. De organisator kijkt ook naar andere locaties, elders in Nederland. Er wordt vooral gekeken naar plekken waar het festival nog groter kan groeien.
Alle opties worden onderzocht, zo stelt organisator Eric Broekaart. "Hoewel we natuurlijk wel begrijpen dat er een historische band is tussen Zwolle en het festival", aldus Broekaart. 

Lobby

Ondernemersvereniging CityCentrum is inmiddels een lobby gestart richting gemeente en provincie om het festival voor de stad te behouden. met 100.000 bezoekers is het IJsbeelden Festival ook van grote economisch waarde voor de binnenstad. Veel bezoekers nemen na een rondje langs de beelden ook nog een kijkje in de binnenstad. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.