IJsseldelta

Onderzoek naar brand in Morgenster Zwolle, school zoekt vervangende lesruimte

Flinke schade bij brand in school Zwolle
Flinke schade bij brand in school Zwolle © Ginopress
Hoe groot de schade precies is na de brand gisteravond in basisschool De Morgenster in Zwolle is nog onduidelijk. Maar dat er sprake is van flinke schade, staat wel vast. De entree van de school, twee lokalen en de ruimte van de conciërge brandden uit.
Directeur Henk ter Wee van de overkoepelende organisatie Vivente kan nog weinig zeggen over de exacte gevolgen die de brand heeft voor de school en de leerlingen. "De politie doet onderzoek en we wachten tot de verzekeraar naar binnen mag." Over een oorzaak wil Ter Wee nog niks zeggen. Speculeren over brandstichting doet de directeur niet. 

Rook- en waterschade

De leerlingen zijn in ieder geval tot woensdag vrij als gevolg van de brand. Morgen hoopt de school meer duidelijkheid te hebben over vervangende lesruimte. "Een aantal ruimtes zijn door de brand verwoest, de rest heeft rook- en waterschade." 
Die vervangende lesruimte moet donderdag al zijn geregeld. Dat wordt nog heel spannend, erkent Ter Wee. Zolang de verzekeraar nog niet binnen in het schoolgebouw heeft gekeken, is het moeilijk zoeken, want hoeveel ruimte nodig is, is nog niet bekend. 

Meterkast

Maar naast de zoektocht naar vervangende schoolruimte moet er meer gebeuren, want ook allerlei schoolmaterialen zijn in rook opgegaan. 
De brand ontstond gisteravond in de school aan het Korianderplein in Zwolle. Mogelijk ontstond de brand in de meterkast, maar onderzoek moet dus meer duidelijkheid geven over de oorzaak van de brand. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.