rechtbank

OM eist twee jaar cel voor gijzeling en mishandeling ex-liefje uit Enschede

Voor de zware mishandeling en gijzeling van haar ex-vriendje is tegen een 21-jarige Enschedese twee jaar gevangenisstraf geëist. Ook eist het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo een contactverbod en begeleiding door de reclassering.
Samen met twee nieuwe vrienden zou de vrouw haar ex-vriendje hebben willen straffen voor z'n vernederende optreden richting haar. Het slachtoffer werd naar de woning van de vrouw gelokt, waarna het slachtoffer klappen kreeg en zich moest ontkleden.
Naakt op de grond werden foto's van hem gemaakt die door de verdachten werden doorgestuurd naar de vriendenkring. Die zouden zijn uitgenodigd om het ex-vriendje ook een lesje leren. 
Tegen handlanger ook twee jaar geëist
Het slachtoffer wist dat te voorkomen door op de vlucht te slaan. De volgende dag moest hij zich in het ziekenhuis laten behandelen. Daar sloeg personeel alarm en schakelde de politie in. Zo kwam de zaak aan het rollen.
In het proces tegen twee vrienden van de vrouw, eist justitie ook twee jaar cel tegen één van hen. De strafzaak tegen de ander laat nog op zich wachten omdat hij op gezag van de rechtbank wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.