Heracles Almelo

Heracles Almelo denkt nog niet aan Europees voetbal

Heracles Almelo heeft de doelstelling voor het huidige seizoen niet veranderd. Handhaving in de eredivisie was en blijft het uitgangspunt. Dat laat algemeen directeur Nico-Jan Hoogma desgevraagd weten in een gesprek met RTV-Oost verslaggever Tijmen van Wissing.
Op tweederde van de competitie staat Heracles Almelo derde op de ranglijst achter PSV en Ajax en is daarmee de revelatie van het seizoen in de eredivisie. De doelstelling om zo snel mogelijk gevrijwaard te blijven van degradatievoetbal lijkt compleet achterhaald. Toch heeft Heracles het vizier niet bijgesteld. Europees voetbal bijvoorbeeld zou de nieuwe ambitie kunnen zijn, maar daar wordt in Almelo echt niet aan gedacht.

Doelstelling van dit seizoen is gehaald

Hoogma: "Om degradatie te ontlopen heb je aan het eind van het seizoen 32 punten nodig. Dat aantal zijn we nu al ruimschoots gepasseerd. Dus kun je stellen dat onze doelstelling van dit seizoen is gehaald. Maar verder kijken dan dit doen we niet."
Heracles Almelo heeft zich geen nieuwe doelen gesteld. "Behalve dan dat we graag onze huidige positie willen verdedigen", aldus Hoogma. Realistisch is volgens hem dat de club uit Almelo op een zevende plek uit zal komen. "Dat is gebaseerd op de statistische gegevens van onze prestaties in 2015."

Play offs voor Europees ticket is leuk vooruitzicht

Als Heracles eindigt ergens tussen de 4e en 7e plaats in de eindrangschikking van de eredivisie, dan mag de club meedoen aan de play offs voor een Europees ticket. Een leuk vooruitzicht, maar in Almelo kijkt de clubleiding niet verder dan de eerstvolgende wedstrijd. "We bekijken het van week tot week. Voorlopig willen we gewoon goed voor de dag blijven komen en is de eerstkomende wedstrijd onze uitdaging."
Vandaag denkt Heracles helemaal niet aan voetbal. De spelers hebben vrijaf gekregen om carnaval te kunnen vieren.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.