nieuws

Gelukskundige Mirjam Spitholt: "Geluk is voor 40 procent maakbaar"

Gelukkig zijn kun je leren. Althans, volgens docent Gelukskundige Mirjam Spitholt. Ze geeft al elf jaar les in geluk en de laatste tijd worden haar lessen steeds populairder.
In de lessen gaat ze met de studenten op zoek naar positiviteit, naar liefde en naar de mogelijkheid om in het moment te leven. Dat is volgens Spitholt echt geluk.
"Iedereen streeft naar geluk, maar iedereen heeft een andere definitie van geluk. Maar als je ergens naar streeft waarvan je helemaal niet weet wat het inhoudt, hoe kun je het dan ooit worden?"

Geluk in jezelf zoeken

"Voor 40 procent is geluk maakbaar. Ouders zijn daarin van groot belang. Zij laten namelijk hun kinderen van begin af aan op een bepaalde manier naar het leven kijken.
De helft wordt bepaald door erfelijkheid en slechts 10 procent wordt bepaald door omstandigheden. Je wordt maar voor 10 procent gelukkig van een nieuwe auto, van een groot huis en van een mooie vrouw." Geluk in jezelf zoeken is dus heel belangrijk, volgens Spitholt.
Saxion en verder
Mirjam Spitholt geeft les op Saxion bij de minor Creatief Probleem Oplossen en bij de minor Identiteitsmarketing.
Naast die lessen geeft ze trainingen aan het personeel van Saxion en coacht ze mensen persoonlijk om gelukkig te worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.