nieuws

Slachtoffer carnavalsongeluk Tubbergen zeker deze week nog in ziekenhuis Utrecht

De 54-jarige vrouw die afgelopen vrijdag ernstig gewond raakte bij het ongeluk met de carnavalswagen in Tubbergen, blijft deze week zeker nog in het ziekenhuis in Utrecht. Dat zegt burgemeester Stegers van Tubbergen, die contact heeft met de familie van het slachtoffer.
De vrouw uit Harbrinkhoek brak nekwervels, rugwervels en ribben toen een deel van een praalwagen op haar terechtkwam. Behalve de vrouw raakten nog een vrouw en een meisje lichtgewond. De zwaargewonde vrouw is in het ziekenhuis in Utrecht geopereerd. Vermoedelijk wordt ze volgende week naar het ziekenhuis in Almelo gebracht.

Onderzoek duurt vermoedelijk nog hele week

Het politieonderzoek naar de toedracht van het ongeluk duurt vermoedelijk nog de rest van de week. Tot die tijd is het ook voor burgemeester Stegers onduidelijk of er een vervolging komt.
Na het ongeluk zijn afgelopen zaterdag in Vasse een carnavalsoptocht en vanmiddag in Tubbergen de Rosenmontagoptocht gehouden. Volgens Stegers is in nauw overleg met de betrokkenen, onder wie ook familieleden van het slachtoffer, besloten de optochten door te laten gaan.

Elkaars wagens inspecteren

De deelnemende carnavalsverenigingen hebben vandaag voorafgaand aan de optocht elkaars wagens nog eens extra geïnspecteerd. Mede vanwege de harde wind en is besloten geen grote objecten op de wagens mee te voeren. De grote wagens werden op de opstelplaats beoordeeld, maar reden niet mee. Meedoen aan de Rosenmontagoptocht was voorbehouden aan lage wagens en loopgroepen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.