brandweer

Grote uitslaande brand in loods op industrieterrein in Staphorst

De brandweer is maandag aan het begin van de avond uitgerukt voor een uitslaande brand in een grote loods op industrieterrein De Baarge in Staphorst. De brandweer heeft de brand direct opgeschaald en sprak aan het begin van de avond van een zeer grote brand: even na zeven uur is een GRIP1-situatie afgekondigd.
Er zijn meerdere korpsen opgeroepen om hulp te verlenen bij de brand aan de Secretaris Trooststraat. Het treinverkeer in de omgeving is tijdelijk stilgelegd vanwege de brand. Er zijn bussen ingezet. Over schade is nog niets bekend. In de loods zouden onder meer caravans staan.
Mogelijk is er sprake van brandstichting: de politie deed even na zeven uur een oproep via Burgernet om in Staphorst uit te kijken naar twee verdachte mannen die mogelijk iets te maken zouden kunnen hebben met de brand. Rond half negen was het verdachte duo nog niet gevonden.
Bij de brand is veel rook vrijgekomen. De veiligheidsregio IJsselland heeft omwonenden gewaarschuwd om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie waar mogelijk uit te zetten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.