Staphorst

Loods Staphorst moet als verloren worden beschouwd, geen asbest vrijgekomen bij brand

De loods op industrieterrein De Baarge in Staphorst die maandagavond door een grote, uitslaande brand werd getroffen moet als verloren worden beschouwd. Dat meldt de veiligheidsregio IJsselland. Er zijn bij de brand geen gevaarlijke stoffen of asbest vrijgekomen.Â
Omwonenden is geadviseerd ramen en deuren dicht te houden en ventilatiesystemen uit te zetten. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio lagen er geen gevaarlijke stoffen in de brandende loods. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.
In de loods stonden caravans. Ook waren er tenten in de loods opgeslagen. De brand werd fors opgeschaald om het vuur goed te kunnen bestrijden en om te voorkomen dat de brand over zou slaan naar andere panden.

Mogelijk sprake van brandstichting

De brand brak uit in een groot pand aan de Secretaris Trooststraat. Mogelijk is er sprake van brandstichting: de politie deed even na zeven uur een oproep via Burgernet om in Staphorst uit te kijken naar twee verdachte mannen die mogelijk iets te maken zouden kunnen hebben met de brand. Rond half negen was het verdachte duo nog niet gevonden.
Door de rookontwikkeling was het treinverkeer tussen Zwolle en Meppel tijdelijk stilgelegd. Halverwege de avond zijn de sporen in de omgeving van de loods weer vrijgegeven, waarna de treinen weer volgens dienstregeling konden rijden.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.