Staphorst

Getuige kreeg klap van mogelijke brandstichter Staphorst

Er wordt nog steeds gezocht naar twee mannen die gisteren wegvluchtten nadat er een grote brand uitbrak bij een loods in Staphorst. De politie denkt dat de brand is aangestoken en doet vandaag uitgebreid sporenonderzoek. De loods werd grotendeels verwoest door het vuur.Â
Twee getuigen zagen hoe de mannen er gisteren vandoor gingen op het moment dat de brand uitbrak. Ze vertrouwden de zaak niet maar toen één van de getuigen de mannen wilde aanspreken, kreeg deze een klap. 

Getuigenoproep

De politie deed gisteren via Burgernet de oproep aan mensen in de buurt om uit te kijken naar de mannen. Het gaat om twee licht getinte mannen van ongeveer 1.60 à 1.70 meter lang.
Ze droegen donkere kleding en hadden een donker voorwerp bij zich. Mogelijk was dat een jerrycan. Ze gingen ervandoor in de richting van het centrum van Staphorst. 
Volgens de politie kwamen er na de oproep veel tips binnen maar kon er nog niemand aangehouden worden.

Grote uitslaande brand

Gisteravond rond kwart voor zeven brak de brand aan de Secretaris Trooststraat uit. Al snel was er sprake van een grote, uitslaande brand. Omwonenden werden geadviseerd ramen en deuren dicht te houden en ventilatiesystemen uit te zetten. 
In de loods stonden caravans en waren tenten opgeslagen. Halverwege de avond was het vuur onder controle. Van de loods is niet veel meer over. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.