rechtspraak

Eis: werkstraf voor vrouw (26) uit Denekamp voor oplichting en vervalsen brieven

Rechtspraak
Rechtspraak
Tegen een 26-jarige vrouw uit Denekamp heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag honderdtwintig uur werkstraf geëist, waarvan veertig uur voorwaardelijk. De vrouw wordt verdacht van oplichting en valsheid in geschrifte.
De voormalige partner van de vrouw, een man uit Almelo, had schulden en op zijn salaris lag in 2013 loonbeslag. Daardoor zou ook zijn vakantiegeld - een bedrag van ruim duizend euro - naar de schuldeisers gaan.

Valse naam

Zonder dat hij het wist, belde zijn vriendin in mei 2013 onder een valse naam zijn werkgever op. Ze stelde zich voor als de nieuwe bewindvoerster van de Almeloër en vertelde dat het loonbeslag was komen te vervallen en dat het vakantiegeld dus gewoon naar de man kon worden overgemaakt.
Toen de werkgever vroeg om bewijsstukken, vervalste de vrouw een brief van de rechtbank in Almelo, één van de deurwaarder en één van Beschermingsbewind. Ze schreef de brieven zelf en mailde ze naar het bedrijf. Dat maakte daarna alsnog het vakantiegeld naar de man over.

Veel taalfouten

De vrouw, die destijds nog bij haar vriend in Almelo woonde, liep uiteindelijk tegen de lamp toen haar vriend bij de politie verklaarde dat zij thuis de geldzaken regelde. Het mailadres waarmee de brieven waren verzonden stond op haar naam en de mail bleek van haar computer te komen. Ook stonden er veel taalfouten in de vervalste brief van de rechtbank.
De rechtbank, de deurwaarder en de bewindvoerder deden aangifte. De vrouw heeft altijd alles ontkend. Vanwege gezondheidsklachten was ze niet bij de rechtszaak. De zaak werd voor de rechtbank in Assen behandeld omdat de rechtbank in Almelo één van de partijen is die aangifte heeft gedaan. Op 23 februari doet de rechtbank uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.