FC Twente Vrouwen

Zes FC Twente-speelsters naar trainingskamp Oranje

Maayke Heuver
Maayke Heuver
FC Twente Vrouwen is samen met Ajax hofleverancier van Oranje voor het trainingskamp in voorbereiding op het Olympisch kwalificatietoernooi.
Bondscoach Arjan van der Laan belegt twee tweedaagse trainingskampen in het kader van de voorbereiding van de nationale ploeg. De eerste tweedaagse, die is bestemd voor internationals die actief zijn in de Eredivisie of momenteel in Nederland trainen, vindt plaats op 15 en 16 februari in Ermelo. Voor die trainingen in aanloop naar de Spelen in Rio de Janeiro hebben Jill Roord, Marieke Ubachs, Stefanie van der Gragt, Maayke Heuver, Danique Kerkdijk en Marthe Munsterman een uitnodiging ontvangen.  

Dekker en Van de Sanden

De spelersgroep voor het tweedaagse trainingskamp op 22 en 23 februari – ook in Ermelo – wordt later bekendgemaakt. Het Olympisch kwalificatietoernooi vindt van 2 tot en met 9 maart plaats in Den Haag en Rotterdam. In dit toernooi strijdt Nederland samen met Noorwegen, Zwitserland en Zweden voor kwalificatie voor de Olympische Spelen. Alleen de winnaar van het OKT plaatst zich voor Rio2016. Bij die tweede selectie zullen vermoedelijk ook voormalig FC Twente-speelsters Anouk Dekker, Sherida Spitse en Shanice van de Sanden (onlangs vertrokken naar Liverpool) zich melden.
Volledige selectie voor eerste trainingskamp
Eshly Bakker (Ajax), Angela Christ (PSV), Merel van Dongen (Ajax), Kika van Es (PSV), Sisca Folkertsma (PSV), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Maayke Heuver (FC Twente), Danique Kerkdijk (FC Twente), Jeslynn Kuijpers (PSV), Desiree van Lunteren (Ajax), Manon Melis (Seattle Reign FC), Tessel Middag (Ajax), Myrthe Moorrees (PSV), Marthe Munsterman (FC Twente), Jill Roord (FC Twente), Marieke Ubachs (FC Twente), Mandy Versteegt (Ajax) en Kelly Zeeman (Ajax).
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.