Parkeergarage

'Parkeergarages Almelo veilig', toch extra geld voor aanpassingen

Parkeergarage in Almelo
Parkeergarage in Almelo
Almelo reserveert 120.000 euro voor de veiligheid van de parkeergarages.Â
De gemeenteraad besloot unaniem dat het geld er moet komen voor de nodige aanpassingen.

Zwaar overtrokken

Vorige week ontstond onrust over de veiligheid van de parkeergarages omdat sprake zou zijn van achterstallig onderhoud door de gemeente. De brandweer zou niet overal bij kunnen en de vluchtwegen zouden niet aan de eisen voldoen.
Het zou zelfs gevaarlijk zijn om er te parkeren. "Dat is zwaar overtrokken, de vluchtroutes in de parkeergarages zijn goed op orde", garandeerde wethouder Langius in de gemeenteraad.

Geld gebruikt voor vullen gaten

Het onderhoud van de garages stond al sinds 2009 op de planning en er was ook geld voor gereserveerd. Maar vorig jaar besloot de gemeenteraad bij de begrotingsbehandeling dat alle reserveringen gebruikt moesten worden om de gaten in de begroting te dichten.
De veiligheid is volgens de wethouder nooit in het geding geweest. "In 2012 zijn de regels voor de veiligheid in parkeergarages aangescherpt en aan die regels voldoen we op dit moment niet." Met het extra moet dit nu opgelost worden.

Laatste fase

In 2009 was al een plan opgesteld voor de veiligheid in alle gebouwen die de gemeente Almelo in bezit en onderhoud heeft. Daarbij is toen de afspraak gemaakt dat andere gebouwen, zoals schoolgebouwen en gymzalen prioriteit hadden wat betreft de veiligheid. In de laatste fase werden de parkeergarages aangepakt. Die werkzaamheden kunnen nu met het beschikbare geld worden afgerond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.