FC Twente

Rechtbank: terecht stadionverbod en geldboete voor supporters FC Twente na rellen

Onrust buiten Groslch Veste na FC Twente-AZ
Onrust buiten Groslch Veste na FC Twente-AZ
De KNVB heeft terecht een stadionverbod van 36 maanden en een geldboete opgelegd aan supporters van FC Twente. Dat heeft de rechter bepaald.Â
De bond legde die straf op na rellen rond het duel met AZ, in april vorig jaar. Advocaat Van der Wal, die vijftien supporters bijstaat, is het niet eens met de straf en gaat waarschijnlijk in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter.

Rellen na verloren duel tegen AZ

Na het duel dat FC Twente op 26 april met 0-2 verloor van AZ, liep het buiten het stadion uit de hand. Er ontstonden relletjes toen bijna duizend boze supporters in opstand kwamen.
Ze waren ontevreden over het optreden van de Enschedese club en eisten het vertrek van trainer Schreuder. Zo'n twintig supporters wisten via de hoofdingang het stadion binnen te komen, maar werden al snel door de politie uit het gebouw gezet.

'Voorbij aan belangrijk criterium'

De KNVB legde de straffen op vanwege huisvredebreuk. Maar volgens Van der Wal is de rechter aan een belangrijk criterium voorbij gegaan. "Er moet namelijk niet zijn voldaan aan een eerste oproep om te vertrekken wil er sprake zijn van huisvredebreuk. Maar mijn cliënten zijn zonder zo'n verzoek al vertrokken."
"Als het onderdeel huisvredebreuk wegvalt, blijft alleen nog voetbalgerelateerd wangedrag staan en de strafmaat daarvoor is anders. De straf is dan minimaal 3 en maximaal 36 maanden, afhankelijk van wat er gedaan is. Daarin zit dus veel meer speelruimte." Wanneer een eventueel hoger beroep dient is nog afwachten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.