Wesselerbrink

Flatbewoners in Enschede boos over verdwijnen stortkokers

Bewoners van dertien flats in de Enschedese wijk Wesselerbrink maken bezwaar tegen het verdwijnen van de stortkokers. De gemeente wil die vervangen door een ondergrondse opslag van afval.
Op elke galerij is een stortkoker, waar de bewoners hun afvalzakken in kunnen gooien. Beneden staan twee containers, die twee keer per week geleegd worden. Ideaal, vinden de bewoners. Vooral voor de ouderen, en dat zijn er relatief veel, zou de ondergrondse container buiten de flat veel problemen opleveren.

Niet meer van deze tijd

Wethouder Hans van Agteren van de gemeente Enschede noemt de stortkokers niet meer van deze tijd. Hij zegt dat de veertien Twentse gemeenten afspraken hebben gemaakt over de afvalinzameling. Dat betekent onder meer de invoering van diftar, waarbij betaald wordt naar de hoeveelheid ingeleverd afval. Door de stortkokers te handhaven zou dat niet kunnen.
De flatbewoners hopen met een handtekeningenactie het tij alsnog te keren. Huis aan huis krijgt iedereen in de flats de mogelijkheid een handtekening te zetten. De worden ingeleverd bij de gemeente. Acht jaar geleden waren er ook al plannen om de stortkokers weg te halen. Toen hulp het protest van de bewoners wel. De kans dat dat nu ook lukt lijkt minimaal, gezien de reactie van de wethouder.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.