brandweer

Brandweer rukt vaker uit voor hulpverlening, oproepen voor brand juist gedaald

De brandweer wordt minder vaak opgeroepen voor branden
De brandweer wordt minder vaak opgeroepen voor branden
De brandweer in Overijssel wordt steeds vaker opgeroepen om te helpen bij stormschade, wateroverlast of bijvoorbeeld ongelukken. Het aantal uitrukken vanwege brand daalt juist. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.Â
In totaal werd de brandweer in Overijssel vorig jaar 7780 keer gealarmeerd. 

Minder alarmeringen voor brand

Branden blussen blijft de corebusiness van de brandweer. In de regio IJsselland werden brandweerlieden daar vorig jaar 2600 keer voor gealarmeerd, in Twente 2300 keer.
Maar het aantal oproepen voor brand neemt wel af. Bij de brandweer in IJsselland daalde het aantal alarmeringen met 7,1 procent, in Twente zelfs met 29,4 procent. 

Brandweer vaker opgeroepen voor hulpverlening

Op het gebied van hulpverlening steeg juist het aantal verzoeken bij de brandweer. Zowel in IJsselland als in Twente werd de brandweer ruim 1400 keer opgeroepen voor bijvoorbeeld ongelukken, stormschade of liftopsluitingen.
Dat is een stijging van ruim twintig procent ten opzichte van het jaar ervoor. Met name in de zomermaanden was er een flinke stijging. In juli trok er een zomerstorm over het land die veel schade veroorzaakte. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.