V&D

Wordt het CoolCat-baas Kahn of Hudson's Bay? V&D krijgt snel duidelijkheid

V&D in Zwolle
V&D in Zwolle
De toekomst van V&D in Deventer, Enschede, Hengelo en Zwolle is nog altijd niet duidelijk. CoolCat-baas Roland Kahn wil door met zo'n 45 vestigingen van het failliete warenhuis. Maar intussen probeert het Canadese Hudson's Bay een deal te sluiten met de pandeigenaren van V&D. Binnen drie dagen moet er meer duidelijk zijn.Â
Er zit 'goede vooruitgang' in de gesprekken die gevoerd worden met Roland Kahn van CoolCat, melden de curatoren. Binnen drie dagen willen de partijen definitief duidelijkheid hebben over de huurcontracten van ten minste 35 V&D's. 

Kahn wil door met V&D

Kahn's investeringsmaatschappij Cool Investments meldt dat de financiering bijna rond is. Welke locaties van V&D hiermee mogelijk gered zijn, is niet bekendgemaakt. 
Wat Kahn met de vestigingen wil, is wel duidelijk. Hij heeft de curatoren gezegd dat hij verder wil met de strategie die de directie van V&D vorig jaar uitstippelde voordat de winkelketen failliet ging. 
Hudson's Bay wil deal met pandeigenaren
Maar er zijn kapers op de kust. Het Canadese winkelconcern Hudson's Bay (HBC) probeert op de achtergrond deals te sluiten met de vastgoedeigenaren. Hudson's Bay praat niet met de curatoren, want het concern wil niet verder met het merk V&D.
De Canadese keten is alleen geïnteresseerd in de panden. HBC wil ze verbouwen en er later een eigen winkelformule openen. 

Tijd dringt voor personeel

Voor het personeel is een doorstart met CoolCat-baas Kahn de gunstigste optie. Zij hebben dan de grootste kans om hun baan te houden. 
De tijd begint wel te dringen. Sinds het faillissement op oudjaarsdag zijn de winkels nog open. Maar het personeel wordt maar tot begin volgende week doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV. 
Als er dan nog niets is geregeld, komen de ruim 8000 medewerkers van de warenhuizen en de inpandige La Place-restaurants op straat te staan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.