Deventer

Geert Groote Universiteit vertrekt uit Deventer: "We voelen te weinig steun"

Na tien jaar vertrekt de Geert Groote Universiteit uit Deventer. Het is vader en zoon Buve, de initiatiefnemers, niet gelukt een bloeiend instituut van de grond te krijgen.
Woordvoerder Klaas Wijnsma van de Geert Groote Universiteit (GGU), een instituut dat lezingen en cursussen organiseert: "Er is in Deventer geen belangstelling voor ons werk. Er zijn nooit mensen van de gemeente bij onze activiteiten. We missen in Deventer de morele steun."

Abdij Sion

Eind vorig jaar kreeg de GGU een grote klap te verwerken toen abdij Sion tussen Deventer en Wesepe werd verkocht aan een andere partij. Wijnsma: "Wij zijn met hart en ziel gegaan voor abdij Sion. Toen dat niet lukte, hebben we besloten om ons heen te gaan kijken."
Dat heeft de GGU inmiddels gedaan in Kampen. "En daar troffen we een burgemeester die zei: 'hoe kun je nou niet enthousiast worden van zo'n initiatief.' Zoiets hebben we in Deventer nog nooit meegemaakt", aldus Klaas Wijnsma. "Je merkt aan alles dat ze ons daar graag willen hebben. Maar er is nog niks definitief."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.