Twenterand

Protest ouders Twenterand tegen lakse aanpak drugsoverlast

Bezorgde ouders hebben een protest bijgewoond in Vroomshoop tegen de lakse houding van de gemeente Twenterand rondom drugsproblematiek. Niel Brinkhuis wil via z'n coachingsbureau onder meer verslaafde kinderen helpen, maar de gemeente werkt tegen omdat hij een crimineel verleden heeft.
Brinkhuis is wel ingehuurd door de gemeente Zwolle. Hij heeft successen geboekt met z'n aanpak in de wijk Holtenbroek. Toch wil Twenterand hem niet. Verontruste ouders juist wel. Volgens cijfers gebruiken en handelen zo'n 250 jongeren uit Vroomshoop en Vriezenveen in drugs. Het gaat hierbij om XTC, GHB en Cocaïne.

Twenterand beweert drugsoverlast wel degelijk tegen te gaan

Met de bijeenkomst willen de ouders een signaal afgeven aan de gemeente Twenterand om het probleem serieus te nemen. Samen met enkele tientallen jongeren gingen zij voor cultureel centrum het Punt in Vroomshoop op de foto. In een schriftelijke reactie laat de gemeente Twenterand weten zich zeer bewust te zijn van de drugsproblematiek en deze ook aan te pakken met diverse hulpverlenende instanties.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.