vleesetende bacterie

Sabina herstelt van vleesetende bacterie: van ziekenhuis Zwolle naar revalidatiekliniek

Sabina werd behandeld in ziekenhuis Isala in Zwolle
Sabina werd behandeld in ziekenhuis Isala in Zwolle © Facebook / Haal Sabina naar Nederland
Sabina Badenhorst uit Meppel, die in Zuid-Afrika doodziek werd door een vleesetende bacterie, is uit het ziekenhuis in Zwolle. Gisteren is ze naar revalidatiecentrum De Vogellanden in Zwolle gebracht voor de volgende stap van haar herstel.
"Natuurlijk was het allemaal weer ontzettend spannend voor haar, maar aan het einde van de dag had ze een positief gevoel over haar nieuwe omgeving", schrijft haar familie op Facebook. 
Volgens de familie is er nog een lange weg te gaan, maar betekent revalidatie een lichtpuntje aan het einde van de tunnel. Het is de laatste stap voordat ze eindelijk naar huis mag. 

Levensbedreigende bacterie

De voormalige Zwolse studente emigreerde in september naar Zuid-Afrika, waar ze trouwde. Kort daarna liep ze een levensbedreigende vleesetende bacterie op. 
Omdat ze emigreerde kreeg ze ook te maken met de ziektekostenverzekering van Zuid-Afrika. Die betaalde voor de kosten in het ziekenhuis, maar een transfer naar een ziekenhuis in Nederland viel niet onder de dekking.
100.000 euro
Vrienden begonnen daarom een inzamelingsactie. Zij wisten de 100.000 euro op te halen die nodig was om Sabine naar Nederland te halen. Eind december kwam ze aan bij ziekenhuis Isala voor haar behandeling. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.