Pegida

Enschede test opnieuw het volume van de oproep tot gebed van nieuwe moskee

Vandaag klonk opnieuw de oproep tot gebed in Enschede. Het is de derde keer dat de zogenoemde Azan klonk vanaf het bouwterrein aan de Wethouder Beversstraat waar een nieuwe moskee moet komen.
De gemeente gaf de buurt de mogelijkheid om het geluidsniveau van de gebedsoproep opnieuw te laten testen. Reden is dat er bij omwonenden twijfels waren over de vorige test. Volgens de buurt was het geluid bij de test van 23 januari namelijk zachter dan het straks in werkelijkheid zal zijn. 

Twijfels wegnemen

Voordat er inhoudelijk gesproken kan worden over de komst van de moskee, wil Enschede alle twijfels over het testen van het geluidsniveau van de gebedsoproep wegnemen. Wethouder Hatenboer zei eerder al dat hij wil dat de discussie straks gaat over de komst van de moskee en niet over of de geluidstest wel of niet goed uitgevoerd is. 
Buurtbewoners mochten daarom zelf een bedrijf aandragen dat de test ging uitvoeren. Afgesproken is dat na deze meting de discussie over het uitvoeren van de test stopt en dat er inhoudelijk gesproken kan worden over de komst van de moskee. 

Pegida aanwezig

Zo'n dertig mensen waren vanmiddag in Enschede om de geluidstest bij te wonen. Eén van hen was de leider van Pegida Nederland. Ook waren er enkele mensen van de Enschedese actiegroep DTG (Demonstranten Tegen Gemeente) aanwezig. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.