zwolle

Criteria nieuwe busbrug in Zwolle zijn bekend, aanbesteding start tweede kwartaal

De gemeente is het eens over de criteria voor de busbrug
De gemeente is het eens over de criteria voor de busbrug
Een vloeiende lijn met een elan dat past binnen het stedelijk landschap. Busreizigers moeten uitzicht hebben op het spoor en de stad. Twee van de criteria die burgemeester en wethouders van Zwolle hebben vastgesteld, waaraan de nieuw te bouwen busbrug bij het station moet gaan voldoen.Â
Een aantal andere criteria zijn dat er wordt nagedacht over het uitzicht op de brug en dat de verschillende onderdelen van de brug bij elkaar passen.

Inwoners kwamen met ideeën

Het stationsgebied van Zwolle wordt aangepakt en dat betekent onder meer dat het busstation verhuist naar Hanzeland, aan de zuidkant van het NS-station. Er moet een nieuwe busverbinding over het spoor komen en dat wordt een brug. De afgelopen maanden is nagedacht over hoe die brug er bijvoorbeeld uit moet zien. Onder meer inwoners van de stad mochten hun ideeën aandragen.
De aanbesteding van het project vindt in het tweede en het begin van het derde kwartaal van dit jaar plaats. Wanneer de bouw begint is nog niet duidelijk, dat hangt onder meer af van andere werkzaamheden. De eerste bussen moeten in het najaar van 2018 over de nieuwe busbrug rijden.

Eén contract

Zwolle en ProRail hebben besloten dat het ontwerp, de bouw en het onderhoud in één contract worden opgenomen. Dat moet de opdrachtnemer stimuleren om onderhoudsbewust te ontwerpen en te bouwen. Om er voor te zorgen dat de brug binnen het beschikbare budget wordt gebouwd, weegt de beoordeling van de vormgeving bij de gunning zwaar mee. 
Maandag volgt een volgende stap in het proces, dan neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingsplan voor de Spoorzone en de busbrug.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.