FC Twente vraagt om uitstel bij licentiecommissie en gemeente Enschede

FC Twente vraagt om uitstel bij de licentiecommissie van de KNVB en de gemeente Enschede. Het wil belangrijke gegevens later aanleveren, omdat de afgesproken deadlines volgens de club niet haalbaar blijken.

FC Twente zou op 15 februari aan de gemeente Enschede laten weten of het kan voldoen aan de harde voorwaarden die waren verbonden aan de gemeentelijke garantstelling. En op 1 maart zou de club de definitieve halfjaarcijfers bij de KNVB aanleveren.

Onderzoeken nog niet afgerond
Dat gaat volgens FC Twente niet lukken, omdat de twee onafhankelijke onderzoeken dan nog niet zijn afgerond. De uitkomsten van die onderzoeken hebben mogelijk gevolgen voor de risico- en liquiditeitsprognose, die naar de gemeente gaat, en de halfjaarcijfers voor de KNVB.

Het ene onderzoek gaat over de governance en de financiën de club. Het andere over de handelswijze op transfergebied. De resultaten van deze onderzoeken worden begin maart verwacht.

Complex en zorgelijk
"De situatie van FC Twente is op dit moment heel complex en zorgelijk. We zijn bezig met een operatie waarbij we orde op zaken stellen. De resultaten van de onafhankelijke onderzoeken die op dit moment nog uitgevoerd worden zijn daarbij van doorslaggevend belang. De voortgang van die onderzoeken laten op dit moment zien dat we de afgesproken deadlines niet kunnen halen", stelt interim-directeur Onno Jacobs.

"We werken aan een gezonde toekomst én we werken aan het opruimen en oplossen van de ontstane situatie uit het verleden. Het een kan niet zonder het ander. We moeten eerst schoon schip maken om van daaruit weer verder te kunnen. Daarom zien we ook uit naar begin maart. Dan worden de onderzoeksresultaten en aanbevelingen bekend", vervolgt Jacobs.

Vraag aan flexibiliteit en begrip
"Omdat we op dit moment eenvoudigweg nog niet alle (financiële) consequenties kunnen overzien, kunnen we niet anders dan om dit uitstel verzoeken. We realiseren ons dat we in deze periode veel vragen aan inlevingsvermogen, flexibiliteit en begrip van alle betrokken partijen. Voor onszelf en onze partners en supporters maar zeker ook van de KNVB en de gemeente."

Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.