FC Twente

Enschede wil uitstel FC Twente verlenen, gemeenteraad heeft laatste woord

Gemeenteraad stemde eerder onder voorwaarden  in met garantstelling
Gemeenteraad stemde eerder onder voorwaarden in met garantstelling
Burgemeester en wethouders van Enschede willen meewerken aan het uitstel dat FC Twente heeft gevraagd voor het aanleveren van alle benodigde financiële stukken. Het laatste woord is aan de gemeenteraad.
Voorwaarde voor burgemeester en wethouders is wel dat de Licentiecommissie van de KNVB ook instemt met uitstel.

Resultaten over een maand

FC Twente zou op 15 februari aan de gemeente Enschede laten weten of het kan voldoen aan de harde voorwaarden die waren verbonden aan de gemeentelijke garantstelling. En op 1 maart zou de club de definitieve halfjaarcijfers bij de KNVB aanleveren. De deadline van 15 februari was een belangrijke eis van de gemeenteraad.
Er is uitstel gevraagd tot uiterlijk 1 juni, omdat er nog belangrijke onderzoeken lopen, die gevolgen kunnen hebben voor de financiële positie van de club. Het ene onderzoek gaat over de governance en de financiën de club. Het andere over de handelswijze op transfergebied. De resultaten van deze onderzoeken worden begin maart verwacht.

Uitstel beperkt risico's

De gemeente Enschede laat in een voorstel aan de gemeenteraad weten dat het verlenen van uitstel betekent dat onzekerheden en risico's in beeld worden gebracht en dat FC Twente de tijd krijgt om de effecten daarvan in de stukken te verwerken. Daarmee worden de risico's beperkt, voor de club maar ook voor de gemeente. Die heeft nog een lening van 17 miljoen euro bij de club uitstaan.
De halfjaarcijfers van FC Twente en de financiële stand van zaken zijn voor de gemeente Enschede van belang voor het verstrekken van een garantstelling van maximaal 32 miljoen euro aan FC Twente.
Wanneer de gemeenteraad het verzoek om uitstel bespreekt is nog niet bekend.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.