cultuur

Ik laat NOOIT, maar dan ook NOOIT (meer) een onaf werk zien, dan is de magie eruit...

Door Karin Hoogesteger Eergisteren kwam het team van 'OverUIT de Kunst' over de vloer, om opnames te maken voor de nieuwste uitzending. Zo'n item vraagt natuurlijk ook actie, dus heb ik ter plekke aan mijn nieuwste schilderij gewerkt. Spannend. Vooral omdat ik NOOIT, maar dan ook NOOIT (meer) een onaf werk laat zien. Aan niemand.Â
In het verleden heeft mij dat namelijk wel eens flink dwars gezeten in het proces. Dan was de magie eruit… de bubbel waar ik in zit totdat het werk - in mijn ogen - helemaal af was.
Na de vraag of ik ter plekke wat wilde schilderen, ben ik even uit die bubbel gestapt en heb een uitzondering gemaakt. Ik weet gelukkig dat ik dat bij dit werk kan doen. Sommige werken hebben dat. En ik geef toe: Dat was best een grote stap. Want dat was niet voor één paar ogen, maar die van heel Overijssel. Bij deze gun ik jullie dan ook vast een héél klein tipje van de sluier. Nieuwsgierig geworden? Zondag 21 februari zie je het in OverUIT de Kunst op TV Oost.

WAAAARR ben ik eigenlijk mee bezig? Een update...

The owl, that calls upon the night
Onderstaand werk is net droog, en af. Gemaakt voor de komende tentoonstelling bij de KunstSalon, met thema 'Utrecht'. Oeffff veel zwart!! In het verleden ben ik altijd voorzichtig geweest met het gebruiken van deze niet-kleur. Nu lijkt het wel of ik even een inhaalslag maak. Is dat de invloed van Nederland? Hoe dan ook, het is momenteel even zo. En ik ontdek dat, ook in zwart… veel nuances voorkomen. Een mooie zoektocht.
Portret met herfststijlloos
Afgelopen weken mocht ik ook werken aan een opdracht. Even iets heel anders; een kleurig familieportret. Het was leuk om te doen, en bovendien word ik er erg blij van als een werk zo dankbaar in ontvangst wordt genomen als bij deze mensen!

Mooie kunstgroet! Karin

Karin Hoogesteger schildert. Ze emigreerde naar Spanje, kwam min of meer verplicht terug naar Nederland, naar Zutphen, en heeft successen tot ver over landsgrenzen. Karin woonde in Nijverdal, studeerde in Kampen en streek neer in Hengelo. In haar werk zie je kinderen, kleurrijk maar niet rijkgeschakeerd, veel natuur en dieren. Een beetje sprookjesachtig is het altijd wel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.