ROC van Twente

Voorzitter ROC van Twente hoopt diplomaprobleem met zes studenten onderling op te lossen

De zes ROC-studenten, die deze week hun beloofde diploma ineens niet bleken te krijgen, kunnen volgende week een uitnodiging voor een gesprek verwachten. Bestuursvoorzitter Van der Vegt erkent dat de school in de fout is gegaan en hoopt met de studenten tot een oplossing te komen.Â
De leerlingen Dienstverlening en Gastheerschap hadden al een getekende brief thuis liggen, waarin staat dat ze geslaagd zijn en dat ze donderdag 11 februari bij een feestelijke bijeenkomst het diploma zouden krijgen. Maar de school ontdekte deze week dat de leerlingen een vrijstelling voor het vak Nederlands hadden, maar dat die ongeldig bleek te zijn. 

'We gaan het gewoon niet doen'

"Ik werd woensdagavond om half zeven gebeld op mijn werk", vertelt Michelle ter Welle, één van de zes gedupeerde leerlingen. "De volgende dag bleek dat ik niet de enige ben. En we zijn echt boos. Nu moeten wij hun fout gaan oplossen, terwijl ze getekend hebben dat we geslaagd zijn. We gaan het gewoon niet doen."
Voorzitter John van der Vegt van de Raad van Bestuur van het ROC van Twente begint zijn reactie op de gebeurtenissen met een grote spijtbetuiging. "We vinden het echt ontzettend vervelend. Ik snap heel goed dat het niet leuk is als je samen met familie en vrienden naar de diploma-uitreiking zult gaan en dan te horen krijgt dat het niet door kan gaan."

'Het is een heel ingewikkelde situatie

"We hebben", vervolgt hij, "de onderwijsinspectie inmiddels geïnformeerd. Het is echt een heel ingewikkelde situatie. De inspectie legt het weer voor aan het landelijk college voor toetsing. Als blijkt dat we toch fout gehandeld hebben, dan krijgen ze het diploma alsnog. Als we het wel goed hebben geïnterpreteerd, dan zullen ze toch nog examen Nederlands moeten doen." 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.