Zwolle akkoord met bestemmingsplan voor nieuwe busbrug bij het station

De raad Zwolle is gisteren unaniem akkoord gegaan met het bestemmingsplan voor de bouw van de nieuwe busbrug over het het spoor bij het station van Zwolle. Dat betekent dat de gemeente op zoek kan naar een architect en aannemer om de brug te ontwerpen en te bouwen.Â

Een belangrijke stap in het project Spoorzone. De nieuwe busbrug moet straks het nieuwe busstation aan de zuidkant van het treinstation ontsluiten en moet daarbij ruim 90 meter aan spoorlijnen overbruggen. Kosten ruim 26 miljoen euro.

Het is belangrijk dat de brug tussen de wijken Hanzeland en Veerallee er snel komt. Begin 2019 moet de brug klaar zijn omdat dan de nieuwe dienstregeling voor bussen ingaat.

Blikvanger

Volgens wethouder Anker van Zwolle is de bouw een uitdaging. "Niet alleen moet de nieuwe busverbinding, snel, veilig en efficiënt zijn, de brug moet ook een blikvanger in Zwolle worden."

"Het oog wil ook wat. We denken aan een ranke brug die een beetje slingerend over het station wordt gebouwd. Mensen die in de bus over de brug rijden hebben straks een schitterend uitzicht op de stad. Het zal een technisch hoogstandje worden, waar Zwolle straks met recht trots op kan zijn", aldus Anker.

Dagelijks zullen er straks ongeveer 1200 bussen over de busbrug rijden. De wethouder verwacht dat de bouwtekeningen voor de nieuwe busbrug halverwege dit jaar klaar zijn.  

Meer over dit onderwerp:
busbrug Zwolle Spoorzone Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren