atletiek

Hordenloper Luuk Peters uit Zwolle op jacht naar de top en Nederlands record

Gregory Sedoc zette het hordelopen op de kaart in Nederland. Zijn mogelijke opvolger is een groot talent uit Zwolle, Luuk Peters. De 17-jarige atleet van het Zwolse AV PEC 1910 traint dagelijks om in zijn categorie de beste van Europa te worden. Dat zou ook betekenen dat hij het Nederlands record moet pakken en daar zit hij heel dicht tegenaan.
Een van de grote wedstrijden van het seizoen is het AV PEC Open, dat in het indoorseizoen geldt als een belangrijke opwarmer voor de NK Indoor en wordt gehouden in het Omnisport in Apeldoorn. Voor Luuk een mooie kans om een gooi te doen naar het Nederlands record: "Ik zit er heel dicht tegenaan, het gaat om honderdsten. Mijn doel is om dat record te pakken, als alles klopt dan kan het." 

Ontzettend soepel

Luuk is zich goed bewust van zijn kwaliteiten en weet hoe hij zijn concurrenten kan verslaan: "Ik beweeg heel goed, ik moet het hebben van de techniek. Daarmee kan ik jongens verslaan die misschien wel sneller en sterker zijn." Zijn trainer Ronald Huethorst beaamt dat: "Luuk is een ontkoppelde beweger. Dat wil zeggen dat hij zijn boven- en onderlijf los van elkaar kan bewegen. Je kunt zien dat hij ontzettend soepel beweegt."
In de serie van het PEC Open loopt Luuk al flink hard en komt hij tot een tijd van 7,94. In de finale wil hij het gat van zeven honderdsten naar het Nederlands record dichten. In de video is de jacht op dat record te zien.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.