PEC Zwolle

Leerlingen afgebrande school De Morgenster in Zwolle op bezoek bij PEC Zwolle

Brand in basisschool De Morgenster in Zwolle
Brand in basisschool De Morgenster in Zwolle
Leerlingen van basisschool De Morgenster hebben vandaag een rondleiding gekregen in het stadion van PEC Zwolle. Het is één van de initiatieven die op touw gezet is na de brand, zondagavond, waarbij enkele lokalen zwaar beschadigd raakten.
Directeur Henk ter Wee van de overkoepelende organisatie Vivente is onder de indruk van alle hulp die is aangeboden na de brand. Dat kwam van alle kanten volgens de directeur. Zo mochten leerlingen van de school ook op bezoek bij speelparadijs Djambo om de zinnen te verzetten. En vandaag was er dan de rondleiding door het stadion van PEC Zwolle.

Hartverwarmend

"Gisteravond hadden we een ouderavond. Het is hartverwarmend hoe het ook door de ouders wordt opgepakt", zegt Ter Wee. Een deel van de leerlingen, zo'n 120, worden door openbare basisschool De Krullevaar in Stadshagen opgevangen.  Andere leerlingen krijgen wel gewoon in les in het deel van De Morgenster dat gespaard is gebleven bij de brand.

Zomervakantie

Bovenbouwleerlingen kunnen daar terecht in vier lokalen. Dagelijks gaan ze met een touringcar heen en weer naar Stadshagen. Die situatie gaat nog wel even duren. Ter Wee verwacht dat de Morgenster na de zomervakantie weer helemaal hersteld zal zijn. 
Zo'n 120 bovenbouwleerlingen van de door brand getroffen school kunnen daar de komende tijd terecht in een viertal lokalen. Zij worden dagelijks per touringcar van en naar Stadshagen vervoerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.